Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat szeptember 13-i testületi ülésén újra tanúi lehettünk annak, hogy a Fidesz hogyan söpör le minden Jobbik által előterjesztett javaslatot. Lehet az bármennyire hasznos a közösség érdekében, részükről az nem támogatható csak azért, mert a Jobbik állt vele elő.

A Jobbik Lőrinci Piacot érintő előterjesztésének lesöprése hétköznapi életünk szempontjából kifejezetten aggasztó.

Ha az előterjesztésünket tanulmányozza valaki, akkor már képet alkothat arról, hogy mi folyik a Lőrinci piacon. De tudni kell, az abban szereplők nem fedik le közel sem azt sok gyötrelmet, szipolyozást ami a kereskedők elmondásában elhangzik. Négy szem közötti beszélgetésekben tisztességtelen szerződésekről, még tisztességtelenebb szerződésbontásokról, indokolatlan, de kikényszerített díjakról, euró alapon való elszámolásról (de euróval fizetni nem lehet!), magyar kereskedők piacról való kiszorításáról, sikkasztásról lehet hallani állításokat. Mindezt bizonyítani azért majdhogynem lehetetlen, mert a félelem, rettegés, a kiszolgáltatottság érzete uralkodik a piacon.

hatarozati-javaslat-lo%cc%8brinci-piac_2

Az összefogás, nyílt kiállás gondolatát is elvetik az érintettek, azzal hogy esélyük sincs, de üzletüket, megélhetésüket pillanatok alatt elveszíthetik. Eredendően mindez az önkormányzat múltban kötött rendkívül előnytelen, súlyosan hátrányos szerződéskötései miatt lehetséges. Előterjesztésünkben ezért tudunk csak erre hivatkozni, mert ez nyilvánvaló.

Meggyőződésünk szerint egy magát komolyan vevő önkormányzatnak a gyengék, kiszolgáltatottak mellé kell állnia és gátat vetni a kizsákmányolás gátlástalan eluralkodásának. Felmerül a közösség vagyonvesztése és a hűtlen kezelés alapos gyanúja is. A Jobbik jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy megalapozottan tehető-e feljelentés a szerződések ügyében.

Minden esetre mi, a Jobbik, nem hagyjuk abba a harcot! Annál is inkább, mivel felfogásunk és meggyőződésünk szerint egyetlen önkormányzat sem engedheti ki a kezéből annak lehetőségét, hogy a közellátás olyan fontos egysége, mint a piac, működésében meghatározó befolyása legyen. A közösség vagyonáról, saját polgárai érdekének igazságos védelméről már nem is beszélve. Különben mitől lenne önkormányzat?!”

Jobbik XVIII. kerületi szervezet

Így söpri le a Fidesz – baloldali egyetértésben – a kerületi JOBBIK előterjesztéseit! https://www.facebook.com/jobbik18/videos/1170787276310760/

Előterjesztés: http://www.bp18.hu/images/2016_TUI/szeptember/KT/KT-175.pdf

Kapcsolódó cikk: http://jobbik18.hu/miert-huzhatnak-hasznot-offshore-cegek-a-lorinci-piac-mukodesebol/