Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat szeptember 13-i testületi ülésén újra tanúi lehettünk annak, hogy a Fidesz hogyan söpör le minden Jobbik által előterjesztett javaslatot. Lehet az bármennyire hasznos a közösség érdekében, részükről az nem támogatható csak azért, mert a Jobbik állt vele elő.

pestszentlo%cc%8brinc2

A rovás feliratú városnév táblák kihelyezését érdemi indoklás nélkül vetették el. Annyit tettek, hogy a hivatal egyik munkatársával írattak egy feljegyzést ami az ügy szempontjából teljesen irreleváns volt, és egyébként is téves állításokat tartalmazott.

Nemzeti kulturális kincseink közül kiemelkedő az ősi írásunk. Ennek népszerűsítése, tudatos megjelenítése, gyakorlása, mai művelődésünk részévé tétele fontos a magyarság önazonosságának megőrzése szempontjából. Mellesleg jegyzem meg, a mai világ nyelvészeinek álmát valósítja meg: egy hang-egy jel!

Azzal, hogy vannak iskolák, ahol már tananyagként is szerepel, már a nagyvilág is felfigyelt a székely-magyar ábécére. Természetesen szinte hallom néhány ember megjegyzését: ez most a legfontosabb, erre költsük a pénzt!?… Megnyugtatásul mondom, a kerület költségvetéséhez és esetenkénti más, értelmetlen költségeihez képest jelentéktelen összegbe kerül ezen táblák felállítása. Az tény, hogy a kerületi Jobbik ennyi pénzzel sem rendelkezik. Ezért gondoltuk, hogy a város tegye meg anélkül, hogy a Jobbik neve bárhol felmerülne. Ez persze nem történhetett meg.

Ezek után mit gondoljunk a nemzeti összetartozás, a nemzeti kulturális örökség fontosságát hirdető mondatokról? A Fidesz számára ezek csak szólamok, melyek tisztességes magyar emberek csalogatására szolgál? A kerületi Jobbik bizonyságképpen fel fog állítani ilyen táblákat. Kevesebbet, hosszabb idő alatt, de bizonyítva, hogy mi komolyan vesszük magyarságunkat és ápoljuk a hagyományainkat.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője

Így söpri le a Fidesz – baloldali egyetértésben – a kerületi JOBBIK előterjesztéseit: