Az előző évekhez hasonlóan, idén is megvásároltuk részvételi lehetőségünket a Bókay Kert Szeptemberi Kóstoló elnevezésű önkormányzati rendezvényére.

Ezúttal a “Jobbik – Adjon az Isten szebb jövőt” csapata mellett a “Jobbik Ifjúsági Tagozat 18. – Miénk a jövő!” kerületi csapata is bemutatta főzőtudományát. Az előbbi részeges nyúlpörkölt dödöllével, míg utóbbi nyúlragu olajbogyóval és aszalt szilvával nevezett.

Összefoglaló videó:

DSC06734 masolat

Nagyon örültünk, amikor a közelmúltban bejegyzett Atilla Unokái Hagyományőrző Egyesület is jelezte, hogy szívesen venne részt az eseményen, és kérte, hogy a közelünkben kapjanak főzőhelyet. Lecsós kecske-üstöny(pörkölt) gazdagon ételük ígéretesnek tűnt.

DSC06656 masolat

DSC06660 masolat

Korán reggel, szakadó esőben kezdtük meg az előkészületeket, de hála Istennek még a délelőtt folyamán kitisztult az idő és semmi nem akadályozhatta meg, hogy maradéktalanul teljesítsük az erre a napra tervezett feladatainkat.

Az egyre nagyobb számban érkező látogatók hamar megtalálták a felállított standasztalunkat, ahol aláírásukkal támogatták a népszavazási kezdeményezést, melyet a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának érdekében indítottak. Sokan érdeklődtek, hogy mikor kezdődik az „őszi idény” a Nemzeti Estek rendezvény-sorozatban; néhányan aktuális közérdekű problémákra hívták fel a figyelmünket; és voltak, akik arra voltak kíváncsiak, hogy mit főzünk.

DSC06769 masolat

DSC06714 masolat

Mindenkinek felhívtuk a figyelmét, hogy délután tüntetés lesz a Belügyminisztérium előtt, kértük őket, hogy minél többen vegyenek részt az eseményen.

DSC06738 masolat

3266 copy masolat

A délutáni eredményhirdetésen nagy örömünkre kiderült, hogy ezúttal is sikerült egy helyezést elérnünk: az Jobbik Ifjúsági Tagozat csapata grill kategóriában 3. lett. Természetesen az örömünk nem a nyereménynek szólt. Egy jobbikosnak nincs annál jobb érzés, mikor a színpadon rengeteg ember- és a fideszes önkormányzati vezetés előtt elhangzik, hogy „a Jobbik csapata helyezést ért el”. A díjat Gyenge Károly a kerületi Jobbik ifjúságpolitikáért felelős alelnöke vette át. Az IT-t Sima Krisztina és Kántor Zsolt képviselte.

Köszönet mindenkinek, aki ezen az eredményes napon velünk dolgozott!

Jobbik XVIII. kerületi szervezete

További képek ide kattintva a galériában

Facebook album