Már majdnem mindenhol lezajlottak a választások, ami azt is jelenti, hogy a politikusok döntő többsége messzire elkerüli a választókörzetét, már nem tartják a kapcsolatot azokkal, akik révén képviselővé válhattak. Eszükbe sem jut, hogy a választások után is vannak még rászorulók, szegénysorban élők, akik – lehet önhibájukból, de döntő többségében a jelenkori társadalmi rendszer áldozataiként – olyan élethelyzetbe kerültek, hogy egy tál meleg étel, vagy néhány téli ruhanemű is nagy segítség a számukra.

DSC00156

Talán meglepő, de a választások után is létezik egy politikai szervezet – a Jobbik -, amely a karitatív segítségnyújtást nem egy kiemelt kampánystratégiai elemként kezeli és nem a szavazást megelőző napokban „eteti meg” a választópolgárokat. (Sokan azok közül, akik ma a rendezvényünkön az adományból részesültek – diszkriminatív módon – nem is szavazhattak az önkormányzati választáson).

2014. november 8-án a XVIII. kerületi Jobbik étel- és ruhaosztás rendezvényén a segítőszándék volt az elsődleges szempont ugyanúgy, mint az ezt megelőző 5 korábbi alkalommal.

DSC06079

Az eseményen a Magyar Önvédelmi Mozgalom segítette a munkánkat, akiknek szintén nagyon fontos a magyarság felemelése és az összetartozás érzésének megerősítése. A ruhákat kizárólag szimpatizánsaink adományaiból gyűjtöttük össze. A 600 adag babgulyás költségeihez pedig a Jobbik megyei szervezete járult hozzá.

A rendezvény lebonyolítását aktív tagjaink, pártolóink önzetlen munkája és a Teremtő segítsége (nem esett az eső) nélkül nehezen sikerült volna megoldani.

DSC06086

A fárasztó nap után minden alkalommal jóleső érzéssel pihenünk meg; egy picit megint segítettünk.

A jótékonysági akcióról készült videó:

Képgaléria ide kattintva érhető el.
Még több kép itt.

Jobbik XVIII. kerület