A Nemzeti Estek vendége ezúttal Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke volt. A népszerű – és rendkívül csinos – politikus nagyszerű előadásában elmondta, hogy a Nemzeti Konzultáció egyik kiemelt témája az oktatás – nem véletlenül -, hiszen ezen a területen azonnali beavatkozásra van szükség. Felmérések igazolják, hogy – 29 országot vizsgálva – Magyarország költi a legkevesebbet az oktatásra. Sikerült a szégyenletes utolsó helyet megszereznünk, pedig az épeszű ember tudja, hogy az egészséges és okos ember a legfontosabb tőkéje egy országnak.

vaa_4940-copy-masolat

A kötelező oktatáshoz kötelező felszereléseket kell megvásárolnia a családoknak, ami ebben az évben sokuk számára egy havi jövedelmüket is elérte. Megdöbbentő elmaradás mutatkozik hazánkban a nyelvtudás területén. Minden felmérés azt mutatja, hogy egyre lejjebb csúszunk a tudás-szinteken. Az elmúlt 7 év alatt felzárkóztatásra elköltött 160 milliárd forint kidobott pénz, hiszen most több a halmozottan hátrányos tanuló, mint 2009-ben. Megoldást a bentlakásos iskolák beindításában látja a Jobbik, mert sok gyereknek a beilleszkedés gondot okoz, elvonja a tanulásra képesektől a figyelés lehetőségét. A Nemzeti Konzultáció egyik célja, hogy a politikában megvalósuljon a legfontosabb kérdés: AZ EMBER, AKI EGÉSZSÉGES ÉS OKOS.

vaa_4920-copy-masolat

Az előadás után számtalan szakmai kérdés megválaszolására került sor, annak ellenére, hogy a kerületi pedagógusok nem tartották fontosnak, hogy meghallgassák az Országgyűlés Kulturális Bizottságának az elnökét.

Köszönjük Dúró Dórának, hogy megtisztelte alapszervezetünket és az érdeklődőket nagyszerű előadásával!


Az előadásról készült videó

Jobbik XVIII. kerületi szervezet

Képgaléria ide kattintva érhető el