2015. július 8-i bizottsági ülésen a hét fős grémium – 3 igen 1 tartózkodás mellett (3 fő meg sem jelent) – megszavazta a Tulajdonosi Bizottság azon határozati javaslatát, miszerint a Főváros a XVIII. kerületi önkormányzattal megállopodást köt az átalakítandó helyiség tekintetében.

A bizottsági ülésen Hartaházi Miklós, a bizottság jobbikos tagja aggályait fejezte ki a kérdéses Havanna-telepi postahivatal megépítésével kapcsolatban.

posta_ceger

A Jobbik szerint a “Havanna Posta” egy fideszes választási ígéret tárgya, amit valószínűleg presztízs kérdésként is kezelnek a kerületet kormányzó erők. A beruházó kizárólag a XVIII. kerületi Önkormányzat, tehát a kerületi lakosok fizetnek minden költséget. Információink szerint nagy az esélye annak, hogy a Magyar Posta Zrt. saját hatáskörben, gazdasági okokra hivatkozva a Szent Lőrinc lakótelepen működtetett hivatalát be fogja zárni, amint átadásra kerül a Havanna-telepi. Ezzel a lépéssel a Glóriett lakótelepen élők számára is sokkal nehezebben megközelíthető távolságra kerül a legközelebbi posta, míg párhuzamosan a “Kisz” lakótelepen élők érdekei is sérülnek. A Postától megkövetelt garanciavállalással biztosítani lehetne hogy a bejáratott hivatal ne zárjon be, de ilyet nem látva nem tudjuk támogatni az előterjesztést.

A Havannán lakó 16000 fő körüli honfitársunknak minden bizonnyal sokkal könnyebb lenne a postai szolgáltatás elérése, ami támogatható törekvés is lehet, amennyiben ez nem kerülne a kerületi lakosoknak 43 millió forintjába. Ami végül mégis a Havanna mellett ilyen erővel szól, az az ott “élő” sok-sok szavazat. Úgy véljük, hogy felmerül a gyanú, hogy igazából egy felelőtlen választási ígéret mindenáron való teljesítéséről van szó.

A kerületi Jobbik támogatja, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre legnagyobb lakótelepén kisebb postai kirendeltség épüljön, rendezett tulajdonviszonyok mellett, a költségek arányos teherviselésével. Ugyanakkor a korrupció, a közpénz elosztogatása ellen hirdettük meg a harcot, a politikus bűnözés elleni határozott, szigorú fellépés biztosításával, ezért tartózkodással fejeztük ki aggodalmainkat és ellenérzéseinket.

Tisztelt Havanna-telepi polgárok! Ha lenne döntési lehetőségük mit választanának? Egy 500 méterrel közelebbi postát, vagy egy 43 milliós alap létrehozását a tisztességes, de önhibájukon kívül bajba jutott bérlakásban élő hátralékosok megsegítésére?

Jobbik XVIII. kerületi szervezet – jobbik18.hu