A Jobbik december 2-án, pénteken 18 órától az USA nagykövetsége előtt, a budapesti Szabadság téren békedemonstrációval tiltakozik az Iránt fenyegető háború ellen.

A tüntetésen felszólalnak a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának tagjai: Balczó Zoltán, Gaudi-Nagy Tamás és Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés magyar-perzsa baráti tagozatának elnöke, valamint ifj. Hegedűs Loránt református lelkipásztor és dr. Jahromi Afi perzsa származású fogorvos.

A cionista érdekeknek alárendelt nyugat hosszú évtizedek óta folytat burkolt, közvetett hadjáratot az ősi és büszke, függetlenségét megőrző perzsa nép ellen. Miután az amerikaiak által pénzelt és buzdított iraki diktátor, Szaddam Husszein Irán elleni hadjárata kudarcba fulladt, a nyugat alternatív, a modern kor szellemiségéhez jobban illeszkedő módszerekkel fordult az ásványkincsekben, energiahordozókban és nyersanyagokban dúskáló, geostratégiai fontosságú Irán ellen. A világ közvéleményét hol a tömegmanipulálásra legalkalmasabb média eszközeivel, hol az emberi jogok vélt hiányának sulykolásával próbálta Irán ellen hangolni. Ezzel párhuzamosan pedig az Irán elleni gazdasági és kereskedelmi embargóval, az ország destabilizálását célzó, titkosszolgálati eszközökkel kivitelezett merényletekkel, újabban pedig a nyugati nyomásgyakorlás legújabb eszközével, az ENSZ égisze alá rendelt Nemzetközi Atomenergia-ügynökség elmarasztaló jelentéseivel igyekeznek ellehetetleníteni a perzsa államot. A nemzetközi porondon egyre inkább elszigetelődő Izrael – a gazdasági, politikai és társadalmi válsággal küzdő nyugat támogatását élvezve – nemrég odáig ment el, hogy nyílt katonai csapással fenyegette meg Iránt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kiáll a cionista térhódításnak ellenálló, függetlenségét megőrizni óhajtó perzsa nép mellett, és elítéli a beláthatatlan következményeket előrevetítő háborút pártoló Izraelt, Egyesült Államokat és nyugati szövetségeseiket. A Jobbik tiltakozásra szólít fel, és háborúellenes béketüntetésére vár minden jóérzésű, szabadság- és békeszerető embert.